U ovom kolaču su spojeni okus meda i kave. U mnogome se razlikujei nego klasični biskvit sa kremom.
Sastojci
Tijesto:
Krema:
Glazura:
Priprema
Posluživanje
Limovi koji dolaze uz pećnicu su obično 30×40 cm. Ako ćete peći na takvom limu podvostručite količine.
Izvor podataka: coolinarka.com
Ljudi su od davnina koristili biljke iz svoje okoline za različite potrebe, pčelari biljke gledaju drugačijim očima, prije svega se informiraju o onim medonosnim
Košnica je nastamba za pčele u kojima zbog lakše manipulacije pčelama i medom čovjek smješta pčelinje zajednice. Nekad da bi došao do meda ljudi su morali ugušiti pčele. Razvojem pčearstva dolazi se do novih spoznaja pa tako bilježimo brojne vrste košnica.
Na svijetu ima približno oko 20 000 vrsta pčela gotovo na svim kontinentima. Najčešća je vrsta pčela medarica (apis mellifera), podrijetlom iz Afrike. Naselila se u Mediteranske zemlje i Europu prije nego što se nastanila u Aziji, Australiji i Sjevernoj Americi.