Sastojci:

225 g meda

125 g secera

50 g maslaca

od pola limuna koricu naribanu

1 jaje

malo soli

1 žličica cimeta

5 g začina za medenjake

500 g brašna

1 prašak za pecivo

za dekoraciju

5 dag crne i bijele čokolade

perlice

 

1.Med, sećer i maslac stavite u posudu i na laganoj vatri miješati sve dok se sešećer ne otopi. 

2.Jaje izraditi pjenjacom pa dodati limunovu koricu ili od schwartau-a pola vrecice citronata, zimet, zacine za medenjake i sol.

3.Spojite te dvije smjese i promjesajte.

4.U drugoj posudi promjesajte brasno s praskom za pecivo, pa spojiti s smjesom od meda i jaja. Polako mjesajte s kasikom onda s rukama da dobijete glatku kuglu od tijesta. 

5.Razvaljajte tijesto izmedju dva papira za pecenje debljine 1 cm.

6.Izrezite srca srednje velicine modlicom i pecite na 190°C 10 minuta. 

7.Kad se ohlade ukrasite ih otopljenom cokoladom i perlicama.