Postanite naš član

Ispunite obrazac i postanite član Pčelarske udruge Labin

Obrazac

Uncategorised

O održavanju Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima, koji se održava 20. i 21. studenog, petak i subotu, pa koga zanima

može pronaći više informacija u linkovima:

http://beecongres.com/ 

https://interze.com/peti-kongres-pcelarstva-online-20-i-21-novembra-sa-ucesnicima-iz-cijelog-svijeta/

 

III Nacional konferencija

 

Pčelarska udruga „ LABIN „ Labin

 

u suradnji s

Agronomskim fakultetom iz Zagreba

 

 

Objavljuje

 

JAVNI NATJEČAJ

 

za

 

 

4.ocjenjivanje kvalitete meda  Istočne Istre „ RIPENDA 2019„ s međunarodnim sudjelovanjem

 

 

 

Prijava na natjecanje

 

 Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari koji se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti tri ( 3 ) staklenke meda od 370 mililitara po 500 grama za svaki uzorak koji se proizvodi na području Republike Hrvatske u 2019 godini ( kadulja, bagrem, cvjetni, bjelogorični medljikovac, bršljan kesten, i ostale medove.).

Med mora biti u tekućem stanju. Prilikom prijave svaki natjecatelj dostavlja zapisničaru : ime i prezime, adresu, broj mob. mjesec kad je vrcan med, vrsta meda, lokacija

Za troškove analize prijavljeni je natjecatelj obavezan uplatiti za svaki uzorak 100 kuna ili 12 Eura za inozemne  pčelare.

 

Natječaj je otvoren od ponedeljka  07 listopad 2019 ,godine do nedelje  20 listopad 2019 godine. Prijava i predaja uzorka za članove udruge i pčelare koji nisu članovi udruge  vršit će se u  prostorijama udruge Rudarska 1 Labin,  ponedeljak 14 listopad i srijeda  16 listopada 2019. godine u vremenu od 18 do 19 sati.

Uzorke će zaprimiti komisija u sastavu Emil Licul  predsjednik komisije, Fredi Petrović član, ,Roberta Mijaton član, Cvetko Gortan zapisničar.

 

 

Pčelari koji ne mogu donijeti uzorke u zakazano vrijeme i pčelari koji se prijavljuju a nisu s područja Labinštine mogu poslati uzorke na:

 

Pčelarsku udrugu Labin

Rudarska 1

52220 Labin

 

Potrebno je uplatiti na žiro račun HR1524020061100525480 , poziv na broj 10-2019 svrhom „ Za troškove analize meda „

Na uzorke ne lijepiti etikete već napisati na papir : ime i prezime, adresu, broj mob. mjesec kad je vrcan med, vrsta meda, lokacija.

Uz uzorke meda poslane poštom obavezno priložite kopiju uplatnice!

 

Svi uzorci se šifriraju.

Uzorci moraju biti u udruzi zaključno s 20 listopad 2019 godine.

 

 

  

Ocjenjivanje prispjelih uzoraka

 

Ocjenjivanje uzoraka prijavljenih na natjecanje provest će se na temelju Pravilnika  ocjenjivanja kvalitete meda Istočne Istre „ Ripenda 2019„

Fizikalno-kemijsku analizu i melisopalinološku  analizu izvršit će ovlašteni laboratorij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu u segmentu: peludi, vode, električna provodljivost,

Po obavljenoj analizi, za uzorke koji budu pozitivno ocjenjeni, obavit će se senzorsko ( organoleptičko ) ocjenjivanje na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

 

Proglašenje pobjednika i podjela priznanja

 

Najbolje ocjenjenim medovima 4. ocjenjivanja kvalitetnog meda Istočne Istre „RIPENDA 2019„  dodijelit će se priznanja i diplome ( zlatna, srebrna, brončana ) te priznanja za sudjelovanje.

 

Posebne nagrade za:

 

  • ukupni pobjednika 4.ocjenjivanje kvalitete meda  Istočne Istre „ RIPENDA 2019„

 

Nagrade i proglašenje pobjednika  biti će dodijeljene na završnoj svečanosti koja će se održati u nedelju 24 studeni 2019 godine u Labinu Sportski centar Franko Mileta mala dvorana.

Ocijenjeni će medovi biti izloženi na završnoj svečanosti, gdje će se moći kušati. Nakon završnog natjecanja sav će se pristigli i ocjenjeni med pokloniti u humanitarne svrhe.

 

 

Za sve nejasnoće i detaljnije informacije na raspolaganju vam je  tajnik udruge -organizacijskog odbora

Cvetko Gortan 098 193 8550 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Roberta Mijaton 095 8105478 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  

 

  

Organizacijski odbor 4. ocjenjivanja

kvalitete meda Istočne Istre „ RIPENDA 2019„

 

 

U subotu 14 rujna bit će otvorenje gradskog pčelinjaka u 11 sati.

Degustacija meda i hrane na bazi meda koju će pripremati lokalni ugostitelji zajedno s Slovenskim LAS-ima održat će se istog dana u Rapcu od 18-22 sati.

Recepti su na bazi kuharice koja će imati promociju istog dana.

 

Radujemo se vašem dolasku!

Nažalost zbog najavljenih vremenskih neprilika svi događaji koji su se trebali sutra 07.09.2019. održati u sklopu projekta Med-O-Vita odgađaju se do daljnjega.

O novom terminu održavanja biti ćete obavješteni čim se isti izdefinira.

Stranica 1 od 17

Prijava

Pretraživanje

Herbarij

Ljudi su od davnina koristili biljke iz svoje okoline za različite potrebe, pčelari biljke gledaju drugačijim očima, prije svega se informiraju o onim medonosnim

Opširnije...

Košnice

Docs / SupportKošnica je nastamba za pčele u kojima zbog lakše manipulacije pčelama i medom čovjek smješta pčelinje zajednice. Nekad da bi došao do meda ljudi su morali ugušiti pčele. Razvojem pčearstva dolazi se do novih spoznaja pa tako bilježimo brojne vrste košnica.

Opširnije...

Vrste pčela

Vrste pčelaNa svijetu ima približno oko 20 000 vrsta pčela gotovo na svim kontinentima. Najčešća je vrsta pčela medarica (apis mellifera), podrijetlom iz Afrike. Naselila se u Mediteranske zemlje i Europu prije nego što se nastanila u Aziji, Australiji i Sjevernoj Americi.

Opširnije...

Joomla templates by Joomlashine