U ovom kolaču su spojeni okus meda i kave. U mnogome se razlikujei nego klasični biskvit sa kremom.

Sastojci

Tijesto:

Krema:

Glazura:

Priprema

  1. Med zagrijte u vodenoj kupki dodajući mu žumanjke. Miješati dok se masa ne ujednači i poveća obujam, pazeći da ne zakuha. Gotovo je kad postignete približno gustoću majoneze. Dodati kavu koju ste prethodno razmiješali s malo vode u polutekuću masu. Maknite s vatre pa postupno dodajte brašno sa praškom za pecivo i cimetom. Umiješajte snijeg od bjelanjaka. U lim 24×30 cm stavite papir za pečenje premazan maslacem i razvucite tijesto u tankom sloju. Peći na 180 do 20 minuta uz provjeru gotovosti.
  2. Za kremu, med pomiješajte sa žumanjcima, vanilija šećerom i cimetom, i na vodenoj kupki miješajte dok se ne zgusne, ohladite, dodajte omekšali maslac i pjenasto izmiješajte. Umiješajte sitno sjeckane orahe.
  3. Za glazuru vodu sa šećerom dovedite do vrenja, dodajte limunov sok i kuhajte do temperature sirupa od 118 stupnjeva odnosno do trenutka kad vam kapljica sirupa stavljena na hladni tanjur ne mijenja oblik, a ohlađena ne postane gumenasta nego razmazana među prstima lagano pobijeli. Maknite s vatre sačekajte 1-2 minute pa dodajte kavu pripremljenu kao gore.
  4. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu, odvojite papir i zarolajte po dužoj strani. Za par minuta razmotajte, ohladite biskvit, namažite kremu, savijte rolat pa glazirajte. Prije posluživanja dobro ohladiti.

Posluživanje

Limovi koji dolaze uz pećnicu su obično 30×40 cm. Ako ćete peći na takvom limu podvostručite količine.

Izvor podataka: coolinarka.com