Sastojci: 225 g meda 125 g secera 50 g maslaca od pola limuna koricu naribanu 1 jaje 1 žličica cimeta 5 g začina za medenjake 500 g brašna 1 prašak za pecivo za dekoraciju 5 dag crne i bijele čokolade perlice |
![]() |
1.Med, sećer i maslac stavite u posudu i na laganoj vatri miješati sve dok se sešećer ne otopi.
2.Jaje izraditi pjenjacom pa dodati limunovu koricu ili od schwartau-a pola vrecice citronata, zimet, zacine za medenjake i sol.
3.Spojite te dvije smjese i promjesajte.
4.U drugoj posudi promjesajte brasno s praskom za pecivo, pa spojiti s smjesom od meda i jaja. Polako mjesajte s kasikom onda s rukama da dobijete glatku kuglu od tijesta.
5.Razvaljajte tijesto izmedju dva papira za pecenje debljine 1 cm.
6.Izrezite srca srednje velicine modlicom i pecite na 190°C 10 minuta.
7.Kad se ohlade ukrasite ih otopljenom cokoladom i perlicama.